10 tips og tricks til Windows 10

10 gode tips og tricks til Windows 10

Windows 10 er fyldt med små og store funktioner, som kan hjælpe dig i hverdagen. Her er 17 tips til Windows 10.

For et halvt år siden blev Windows 10 lanceret, og siden har over 200 millioner computere verden over fået installeret den nye version.

Hvis du har Windows 10, har du måske oplevet, at der er mange små funktioner, som du først opdager ved et tilfælde.

Faktisk er Windows 10 fyldt med små og store features.

Derfor har vi udarbejdet en liste med 17 funktioner, som kan hjælpe dig til et bedre Windows 10 på den ene eller anden måde.

Har du selv opdaget en smart funktion? Skriv den endelig i kommentarfeltet.

Hvis nedenstående gifs er for små, kan du klikke på dem for at gøre dem større. 

Du kan fastgøre en mappe til den nye startmenu, hvilket kan gøre det lidt lettere at finde frem til de mapper, som du bruger mest.

Høreklik på mappe > tryk på “Fastgør til Start”.

Hvis du højreklikker eller holder fingeren inde på de forskellige felter i notifikationsmenuen, så kan du hurtigt komme ind til den dertil hørende menu.

Højreklik for eksempel på Bluetooth-feltet, hvorefter du hurtigt kommer ind for at se dine tilknyttede Bluetooth-enheder.

Swipe ind fra højre side/tryk på notifikationsknappen forneden > hold fingeren inde/højreklik på et givent felt.

I Windows 10 blev det muligt at arbejde med flere virtuelle skriveborde. Det gør du ved at trykke Tab + Windowstasten og trykke på plus-tegnet i højre hjørne.

Men du kan lige så nemt trække et program ned på plus-ikonet hvorefter programmet automatisk flyttes over på et nyt skrivebord.

Vil du hurtigt bevæge dig frem og tilbage mellem dine virtuelle skriveborde, så tryk CTRL + Windowstast + venstre eller højre piletast.

Du kan nemt og elegang fastsætte specifikke indstillinger på startmenuen.

Det gør du ved at højreklikke på en indstillingsmenu og trykke “fastsæt på startmenu”.

Microsoft har gjort det svære at ændre på standardprogrammerne i Windows 10, men det er muligt, hvis du går ind under System i Indstillingerne.

Her finder du Standardapps, hvor du kan ændre, hvilke programmer der skal åbne hvilke filer.

Der findes en funktion i Windows kaldet “God Mode” (er knap så guddommelig, som det lyder), som samler hundredvis af indstillinger i en alfabetisk liste.

Listen indeholder næsten alle indstillinger i hele Windows-systemet, hvilket kan være rart fremfor at bladre imellem Indstillinger og Kontrolpanel for at finde det rigtige sted at rette en indstilling.

Lav en mappe, og navngiv den:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Tryk herefter Enter, og så har du adgang til GodMode.

Hvis du har en computer med plads til et SD-kort, så kan du gemme dine Windows 10-apps, musik og billeder automatisk der.

Først isætter du et SD-kort, hvorefter du går ind under Indstillinger > System > Lager.

Når du åbner for Stifinder i Windows 10, bliver du mødt med Hurtig Adgang-mappen.

Her ses de seneste mapper og filer, som du har haft åben, men hvis du hellere vil se den klassiske “Denne Computer”-oversigt som i ældre versioner af Windows, så er det stadig muligt.

Åben Stifinder. Tryk på Vis oppe øverst i vinduet og tryk på Indstillinger i højre hjørne. Her vælger du Denne PCi stedet for Hurtig Start.

Hvis du hurtigt skal bruge en lille video-bid fra Windows, så kan du benytte den indbyggede optagefunktion fra Xbox-appen.

Den fungerer i langt de fleste Windows 10-apps og -programmer, men ikke på skrivebordet. Ligeledes kan du kun optage en app af gangen.

Du skal logge på Xbox-appen, hvorefter du kan trykke Windowstast + G i en apps og starte optagelsen.

Windows bruger Microsofts egen kortservice, og heri ligger der en smart, offline-funktion, som kan være brugbart til ferierejsen.

Under Indstillinger > System > Offlinekort finder ud muligheden for at hente offline-kort ned over forskellige områder i verden.

 

Kilde ; www.computerworld.dk

(C) Microsoft.com