Ingen ekstra ambulance: Læger skal rykke ud i stedet

Ærø får ikke to ambulancer, som en gruppe af øens beboere ellers har ønsket. I stedet skal øens læger supplere ambulancekørslen fremover.

Mere end 1500 personer har sat deres navn på en underskriftsindsamling, der skulle få en ekstra ambulance til øen. Alligevel kommer der ikke flere ambulancer til Ærø, og løsningen bliver i stedet, at øens praktiserende læger skal supplere ambulancekørslen ved at rykke ud, når der er brug for det.

Aftalen blev godkendt af Region Syddanmarks regionsråd mandag, og Thyge Nielsen (V), der er formand for regionens præhospitale udvalg, kalder det en god løsning.

– Jeg synes, at den aftale, vi nu indgår med de praktiserende læger, supplerer ambulanceberedskabet på Ærø på en rigtig god måde. Der er højst brug for to samtidige udrykninger ti gange om året på Ærø. Derfor skal vi i regionsrådet kunne forsvare, hvor mange penge vi bruger på at håndtere disse situationer. Det kan vi med denne ordning, siger han.

Aftalen træder i kraft ved årsskiftet, og ordningen omfatter fire praktiserende læger og deres vikarer. Den vagthavende læge vil blive kontaktet direkte af regionens vagtcentral, hvis der er behov for flere udrykninger, end ambulancen kan.

Der er afsat 0,2 millioner kroner til at starte ordningen og derefter 0,55 millioner kroner årligt til driften.

Kilde: Fyens.dk