3F til Bios: Næste skridt er arbejdsretten

Fagforeningen 3F har flere igangværende sager mod ambulancetjenesten Bios, og nye er på vej

Med 467 reddere melder ambulanceselskabet Bios, at man er tæt på at have rekrutteret mandskab nok til firmets ambulancer.

Ikke desto har forbundet 3F, som Bios har overenskomstaftale med, stadig ikke fået udleveret efterspurgte personoplysninger bag de mange, men anonyme lønnumre, så forbundet kan se, at der rent faktisk er de ansatte, som firmaet hævder.

Sagen er ifølge forhandlingssekretær i Transportgruppen hos 3F, Palle Thirstrup, nu sendt videre til paraplyorganisationen LO, der i februar skal holde mæglingsmøde med Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

– Vi har forsøgt siden november at få udleveret de her oplysninger, og nu er vi blevet trætte af at lege med dem, siger han.

Palle Thirstrup fortæller, at der har været holdt tre mæglingsmøder om emnet mellem 3F og Bios, arbejdsgiverforening, Dansk Erhverv

Men nu har 3F altså taget næste skridt i sagen.

Hvis sagen ikke finder en løsning på mødet mellem LO og DA i februar, lander den i arbejdsretten, oplyser Palle Thirstrup.

Tvivl om tal

3F mistænker Bios for ikke at have det antal reddere, som selskabet hævder.

Allerede i oktober sidste år påpegede forbundet, at et udmeldt antal reddere på 400 ikke stemte overens med de sammenlagte 270 fuldtidsstillinger, som forbundet kunne se, der var udbetalt pension til.

Forbundet frygtede, at for mange af de ansatte arbejdede på timebasis, og at vagtplanen derfor kun hang sammen ved hjælp af massivt overarbejde, og det gælder altså stadig.

– Vi får hele tiden en lille bid mere, men ikke det, vi har bedt om og har ret til at bede om. Så derfor kører vi videre med det. Alle undrer sig jo over, hvorfor de her oplysninger ikke kommer frem. Inklusive deres egne ansatte og tillidsrepræsentanter. Det må jo frem, så vi kan få styr på det, siger Palle Thirstrup.

Flere sager på vej

Ud over den nævnte sag har 3F andre sager i gang med Bios som modpart.

De handler om dobbeltvagter og ekstravagter i strid med overenskomsten og lovgivningen, og de bliver ikke de sidste, hvis man spørger Palle Thirstrup.

– Jeg har rejst tre sager indtil videre. Men der er flere på vej fra vores lokale afdelinger.

Ud fra alle de fortællinger, jeg hører om Bios, undrer det mig faktisk, at der ikke er flere sager. Jeg er bange for, at vi kun ser toppen af isbjerget, siger han.

Palle Thirstrup påpeger, at sager kun tages op, hvis de kommer direkte fra de medarbejdere, sagerne vedrører, eller tillidsfolk.

– Jeg hører dagligt mange rygter, så jeg skal have en konkret henvendelse og sagsbeskrivelse, hvis jeg skal foretage mig noget, siger han.

Fyens Stiftstidende har uden held forsøgt at få Bios-direktør Morten Hansen eller HR-chef Jan Christian Klampe i tale for at få svar på, hvorfor firmaet ikke vil udlevere oplysningerne til 3F.

Stiftstidende har desuden forsøgt at få en kommentar fra formanden i Region Syddanmarks præhospitaludvalg, Thyge Nielsen (V), men han ønsker ikke at udtale sig i sagen.

 Kilde : Fyens.dk