Thyge Nielsen om Falcks millionrabat: Nu kender vi prisen

Formanden for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, Thyge Nielsen (V), afviser, at Falcks nye konkurrencedygtige pris på ambulancedriften vil føre til en ny udbudsrunde i den nærmeste fremtid.

Formanden for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, Thyge Nielsen (V), glæder sig over de nye oplysninger fra Falck, der viser, at koncernen mere eller mindre kan matche regionens egen pris på 400 millioner kroner for den nuværende ambulancedrift:

– Så jeg glæder mig til et nyt udbud, for det viser jo, at Falck nu kan være konkurrencedygtige, selv om det naturligvis er efterrationaliseringer, siger Thyge Nielsen, der siden udbuddet i 2014 har været i strid politisk modvind i kølvandet på Bios-konkursen.

Havde Falck regnet det rigtigt ud fra starten, havde vi været meget bøvl foruden.

Thyge Nielsen (V), formanden for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark.

Samtidig afviser han dog også bastant, at selv om Falck i sin skrivelse til regionen viser, at koncernen i forhold til udbuddet i 2014 nu kan slå 83 millioner af prisen, ligger en ny udbudsrunde i Region Syddanmark ikke lige om hjørnet:

– Jeg er tilfreds , hvor vi er nu. For nu kender vi prisen. Ellers ved jeg ikke, hvad jeg skal sige. Havde Falck regnet det rigtigt ud fra starten, havde vi været meget bøvl foruden. Men når røgen nu letter, har vi jo et godt ambulanceberedskab til en konkurrencedygtig pris, siger Thyge Nielsen.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen fra Region Midtjylland har tidligere vist stor interesse for netop den billigere ambulancedrift i det syddanske område, hvilket får Thyge Nielsen til at komme med en opfordring:

– Man kunne jo ringe og invitere Falck til en samtale, lyder opfordringen fra Thyge Nielsen, der forudser, at der trods Falck-bomben ikke kommer en ny udbudrunde i Region Syddanmark:

– Jeg tror ikke, det bliver før om otte år, når den nuværende kontrakt med Responce løber ud, siger han.

Kilde : Fyens.dk