Ifølge koncerndirektør i Region Syddanmark Rikke Vestergaard skyldes det, at sagerne er meget komplekse og kræver forhandling med flere forskellige fagforbund. Desuden er der undervejs ændret på forudsætningerne for udbetalingen.
– Vi har været meget lydhøre over for ting, man ville have taget op igen, for at gøre det bedst muligt. Redderne skal have det, de har krav på. Så det tager tid, når der kommer nye ting frem, forklarer hun og udtrykker fuld forståelse for, at fagforeningene varetager medlemmernes interesser bedst muligt, selv om det fører til mere arbejde.
Hun mener heller ikke, at regionen går i for små sko i forhandlingerne.
– Vi er da lige så kede af, at det tager så langt tid. Vi kan godt forstå, hvis redderne er ved at være trætte af det. Men vi har ingen interesse i at det trækker ud. Det skal bare gøres ordentligt og være veldokumenteret, påpeger Rikke Vestergaard.
Kan ikke blive enige
Men den udlægning matcher ikke helt opfattelsen hos John Noach, brancheformand i 3F Odense Transport. Afdelingen fører 69 sager for tidligere Bios-reddere, og ingen af dem er afsluttet endnu.
– Problemet er, at vi ikke kan blive enige, og så er det jo lidt svært. Det er et problem for vores medlemmer, at de bliver genstand for – lad os bare kalde det – lovløshed fra en regions side, fordi den overtager en ambulancedrift, siger han.
– Vi har været nødt til at lave en liste over ting, vi ikke kan blive enige om, og de skal behandles i Arbejdsretten. Det er vi selvfølgelig nødt til at vente på også.
John Noach kritiserer samtidig, at regionen angiveligt kun har sat to medarbejdere til at løse de næsten 600 sager.
– Det er helt håbløst og kan ikke lade sig gøre. Så det har været op ad bakke og er det fortsat, siger han.
Han har derfor ikke de helt store forventninger til, at man når i mål med alle sagerne.
– På et tidspunkt må man nok enes om et forlig. Når man ikke kan blive enige om den dokumentation, der foreligger, er det jo svært. De eneste tabere i det her er vores medlemmer, mener han.
3F-afdelingen i Odense er en af de afdelinger, der har færrest sager afsluttet. Nu har forbundets hovedafdeling overtaget alle sagerne.
De fleste Ambulance Syd-reddere er flyttet over i FOA, som regionen har overenskomst med, eller er på vej til det. Her står også en del sager uafsluttede, idet kun fem ud af 77 sager er endeligt afgjorte.
En stor del af sagerne ligger hos 3F, mens resten af sagerne fordeler sig over en række andre forbund. Ud over 3F er det primært FOA og Det Faglige Hus, mens en del reddere slet ikke repræsenteres af et forbund.
Kilde : Fyens.dk