Region Syddanmark: Bios overholder nu responstiderne

Et halvt år efter driftstart kører ambulancerne nu inden for de fastsatte servicemål på Fyn og i resten af regionen, viser seneste opgørelse fra Region Syddanmark. Men ny stor strafbod venter selskabet.

Responstiderne for ambulanceudrykninger i de tre områder i Region Syddanmark, som ambulanceselskabet Bios kører i, lever nu op til de servicemål, Region Syddanmark har opsat. Det viser den seneste opgørelse, som regionen har udarbejdet.

Det er første gang, at responstiderne på Fyn bliver overholdt, siden Bios overtog fra Falck i september sidste år. Den gennemsnitlige responstid på Fyn er nu 7,9 minutter, som også er servicemålet. De seneste måneder har snittet varieret mellem 8,0 og 8,5 minutter.

Responstiderne i Trekantområdet, hvor selskabet Responce står for driften, har overholdt servicemålene i hele perioden.

I en pressemeddelelse erkender regionen dog, at Bios fortsat har svært ved at få ambulancedriften til at hænge sammen, men med en bedring i februar i forhold til januar.

Der er dog fortsat så store mangler i beredskaberne, at Bios ifølge Tv 2 Fyn kan se frem at skulle betale bod på de maksimale 15 procent af selskabets indtægter på ambulancekørslen, svarende til cirka 4,5 millioner kroner.

Samme størrelse bod blev Bios pålagt for januar. Boden opkræves kvartalsvis – første gang 1. april.

Kilde : Fyens.dk