Kan ikke betale: Bios på vej mod konkurs

Bios Danmark er på vej mod en konkurs, da ambulanceselskabet ikke kan tilbagebetale de 31 millioner kroner, som det har fået udbetalt af Region Syddanmark ved en fejl.

På mødet mellem Bios og Region Syddanmark fredag afviste regionen Bios’ tilbagebetalingsplan.

Planen, som strakte sig over et år, indebar, at regionen skulle påtage sig yderligere forpligtelser, og blev afvist, da en afdragsordning vil være ulovlig statsstøtte.

Regionen opfordrer nu i stedet Bios til at gå konkurs mandag. Ellers ville regionen selv begære Bios konkurs.

Kurator skal videreføre driften

Når Bios’ konkursdekret er afsagt, vil regionen i stedet bede konkursboets kurator om at videreføre driften. Derfor forventer regionen ikke, at ændringerne i ambulancedriften vil kunne mærkes.

– Jeg er ked af den turbulente situation, som konkursen vil bringe Bios’ medarbejdere i. Men de skal vide, at vi har taget alle forholdsregler, juridisk og praktisk, så de trygt kan gå på arbejde, også når Bios er gået konkurs, siger Stephanie Lose i pressemeddelelsen.

Lønmodtagernes Garantifond sikrer alle medarbejderes løn for arbejde frem til dagen for dekretet, herunder løn for overarbejde.

Tirsdag vil der være et ekstraordinært regionsrådsmøde, hvor man vil drøfte ambulancedriftens fremtid. Her vil Stephanie Lose tale for en hjemtagelse af ambulancedriften.

Kilde : Fyens.dk