Fortsætter ufortrødent: Selskab bag Bios stifter nye firmaer efter konkurser

Selvom Bios Danmark i juli blev erklæret konkurs, og samme skæbne i oktober ramte et Bios-firma i Holland, har holding-selskabet bag stadig mod på nye forretninger. To nye taxa- og transportselskaber under Bios-gruppen så dagens lys i november.

Bestyrelsesformanden i det nu konkursramte ambulanceselskab Bios Danmark, Stefano Hesselink, har fortsat mod på at starte nye virksomheder under Bios-gruppen i Holland trods flere konkurser i 2016. Foruden den danske konkurs i juli måtte også Bios Schiedam i Rotterdam dreje nøglen om i oktober efter en tabt kamp om udbud af ældre- og handicapkørsel.

Men konkurserne har ikke stoppet den foretagsomme ejer og direktør. Hos det hollandske virksomhedsregister Kamer van Koophandel fremgår det, at Bios-gruppen den 8. november har stiftet to nye virksomheder: Avio Taxi Schiphol og RegioRijder Kennemerland. Som med adskillige andre selskaber i Bios-gruppen er der tale om taxakørsel og persontransport. Schiphol er navnet på Amsterdams lufthavn, som er blandt Europas største.

Hesselinks selskaber

Mytilus Edulis, holdingselskab og øverste moderselskab.Cetorhinus Maximus, holdingselskab.

MICU International, Sardina Management, Bios Rijnmond Beheer, Trompenburg Leasemaatschappij, Bios Energy, Bios Zaanstad, Bios Groningen, Nationale Mobiliteitscentrale, Facima Nederland, Ziekenvervoer Bornkamp, Silo Ambulancezorg, Bios Ambulancezorg, Taxicentrale Middelburg, Eurotron ICT & Administratie, Paeoniceae, Zorgvervoercentrale Nederland. Rotax Exploitatiemaatschappij, RegioRijder Kennemerland og Avio Taxi Schiphol.

Begge selskaber er registeret på adressen Honingerdijk 70 – samme adresse i Rotterdam, som alle Hesselinks selskaber benytter. Og begge nye virksomheder har lagt fra land med en startkapital på 100 euro.

Investeringshajen

Siden 2001 har Stefano Hesselink startet en række virksomheder – herunder en stor del under Bios-gruppen, som kører taxa- og ambulancekørsel i Rotterdam-området. Med de to nye fra november omfatter koncernen 21 forskellige firmaer.

Moderselskabet bag det forliste Bios Danmark er fra 2011 og hedder Cetorhinus Maximus – det latinske navn for verdens næststørste haj, brugden. Investeringsselskabets seneste regnskab for 2014, viser et overskud på 26 millioner kroner og en egenkapital på 36 millioner.

Mens moderselskabet i juni gav Bios Danmark en saltvandsindsprøjtning på 37,3 millioner, udeblev hjælpen, da det danske ambulanceselskab måneden efter måtte erklæres konkurs, fordi det ikke med det samme kunne tilbagebetale Region Syddanmarks fejludbetaling på 31,6 millioner fra december 2015. I Bios Danmarks årsrapport står der, at selskabet hæftede solidarisk med både moderselskabet og to andre hollandske Bios-selskaber, men moderselskabet enten ville ikke eller kunne ikke gå med til en kortfristet tilbagebetaling og tilbød i stedet en længere afbetaling. Det blev afvist af regionen, som vurderede, at det ville være ulovlig virksomhedsstøtte.

Blåmuslingen

I toppen af foretagendet er Cethorinus Maximus’ moderselskab, holdingselskabet Mytilus Edulis – den latinske betegnelse for blåmusling. 56-årige Stefano Hesselink er eneaktionær, direktør og i øvrigt eneste person i selskabet, som ved udgangen af 2014 havde en egenkapital på 58 millioner kroner.

Mens Hesselink sætter nye virksomheder i verden fra basen i Rotterdam, venter han og den hollandske Bios-gruppe fortsat på afklaring i forhold til det forliste, danske datterselskab.

Bios har krævet 90 millioner i erstatning af Falck, som hollænderne mener satte en kæp i hjulpet for sin efterfølger på ambulanceområdet i størstedelen af Syddanmark.

– Det er vores overbevisning, at Falck har misbrugt sin markedsposition til at forhindre os i at komme ind på markedet ved at flytte personale fra Region Syddanmark til andre regioner, selv om de ikke havde behov for dem, sagde Stefano Hesselink i juli til Børsen.

Sagen undersøges af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Kilde ; Fyens.dk