Ambulancechef: Danskerne betalte for meget for ambulancerne

I 2008 var den svenske ambulanceoperatør Ulfab klar til at gå ind på det danske marked, og selskabets vurdering var, at danskerne betalte for meget for ambulancekørslen. Det fortæller selskabets daværende ejer, Ulf Lindskog. Men efter at Ulfab blev prækvalificeret til at byde på ambulancekørslen i Region Hovedstaden, blev selskabet opkøbt af Falck. Ejeren var dog skidt tilpas med at sælge.

Da Region Hovedstaden i 2008 sendte ambulancekørslen i udbud, var Ulfab blandt de syv interesserede tilbudsgivere. På det tidspunkt havde Ulfab flere gange slået Falck i udbud i Sverige, og Ulfabs daværende ejer, Ulf Lindskog, fortæller til Jyllands-Posten, at han dengang mente, at danskerne betalte for meget for ambulancekørslen.

Inden Ulfab fik afgivet tilbud på ambulancekørslen, blev det svenske selskab imidlertid opkøbt af Falck for 111 mio. kr. Dengang fortalte Falck-direktør Allan Søgaard Larsen, at man længe havde været i kontakt med Ulfab om et muligt salg. Men det afviser Ulf Lindskog i dag. Han fortæller til Jyllands-Posten, at han først blev kontaktet af Allan Søgaard Larsen kort tid efter, at Ulfab også havde søgt om at blive prækvalificeret til at byde på ambulancekørslen i Region Sjælland.

Ulf Lindskog fortæller, at der var stor forskel på Ulfabs pris og prisen på de kontrakter, som Falck endte med at få hovedparten af, og dét gjorde ham skidt tilpas med at sælge.

”Det handler om moral. Jeg var ked af situationen i København, men jeg kunne ikke gøre noget ved det. Jeg var nødt til at tage hånd om min egen situation. Det var min mulighed for at gå på pension”, siger Ulf Lindskog, som også har en forklaring på Falcks købelyst: ”De var bange, fordi vi havde slået dem flere gange i Sverige”.

Kilde : Beredskabsinfo.dk