Konfrontation: – Der er altid to sider af en sag

3086539_606_0_0_183_4112_2313_2Henrik Kalmer nægter alle anklager mod ham og siger, han ikke har forsøgt at snyde nogen, mener han.

Det er et omfattende anklageskrift med anklager om bedrageri, skyldnersvig og så videre. Hvad tænker du om alle de anklager?

– Jeg har haft ansat administrerende direktører til at tage sig af det administrative i de selskaber, vi har haft. Så hvis der er noget af det, der er foregået, må de tage en snak med dem. Vi har ikke gjort noget af det, de påstår.

Så du nægter dig skyldig?

– Ja.

I det hele?

– Ja. Banken mener, vi har lavet papirer, som ikke stemmer overens med de faktiske værdier, men bankens personale var med rundt at se samtlige stationer og vores udstyr. Så vi undrer os meget over det. Der er to særskilte revisorer, der har lavet revisorerklæringer på det.

Hvad med beskyldningerne om manglende årsregnskaber, bogføring, uforsvarlig opbevaring af bogføringsmateriale?

– Nu har de afhørt bogholderen i selskabet, og han har udleveret alle bilag og samtlige koder til online-bogføringen, og bogholderen har også udtalt til politiet, at regn- skabet var up to date.

Det vil altså sige, at regnskab, drift og så videre er foregået korrekt efter din opfattelse?

– Ja, og det vil også fremgå, når bogholderen vidner. Skat har lavet kontrol af vores regnskab to gange uden at have anmærkninger – deres to medarbejdere vil også blive indkaldt.

Du er anklaget for at fjerne værdier fra virksomheder under konkurs og overføre penge fra et forlig til din hustrus konto, selvom pengene skulle gå til virksomheden. Hvad siger du til det?

– Det er der en logisk forklaring på. Pengene blev indsat på en konto med navn af Redningsgruppen. Og alle pengene er brugt på at betale regninger – det har vi dokumenteret over for politiet.

Men hvorfor blev de overført til din hustrus konto?

– Det har intet med hende at gøre. Det er en særskilt konto, der er lavet under hendes konto. Bank Nordic ville ikke samarbejde yderligere med os, og derfor manglede vi en konto til pengene.

Der er 15 forhold vedrørende bland andet groft bedrageri og grov skyldnersvig. Hvordan har du det med det?

– Jeg synes, det er spild af tid. De har ikke afhørt de vidner, min advokat har bedt dem om at afhøre.

Anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om, at du ikke skal kunne deltage i ledelsen af virksomheder – medmindre du hæfter personligt for det. Hvad tænker du om det?

– Jeg har ikke behov for at drive virksomhed. Jeg havde behov for at lave noget, jeg var god til. Og jeg var god til at være brandmand, ambulancemand og autohjælpsmand. Det er også derfor, jeg har ansat en administrerende direktør.

Men du har alligevel været med i cirka 30 virksomheder, kan jeg se?

– Ja, men de andre har der ikke været gæld i. Det har været forsøg, som ikke er lykkedes, og så er vi kommet videre.

Du er tiltalt for systematisk at have standset driften i selskaber på tidspunkter, hvor der var betydelige fordringer, alene for at lade virksomhederne gå konkurs og starte nye?

– Det er ikke rigtigt. Det er kun sket med de tre selskaber, som hang sammen i Redningsgruppen, i forbindelse med sagen med Københavns Kommune. Vi havde 15 millioner til gode og var nødt til det, fordi kommunen ikke ville betale. For ikke at brænde aftaler med andre af, valgte vi at stifte nye selskaber.

Du er tiltalt for rigtig mange lovovertrædelser. Hvordan kan politiet have den opfattelse, hvis det ikke har hold i virkeligheden?

– Jeg synes, du skal høre vidneforklaringerne fra direktørerne i Redningsgruppen. De prøver at vaske deres hænder.

Så det er andre, der står bag?

– Jeg tror ikke på, det er sket.Vi har ikke gjort noget bevidst for at snyde nogen. Der er altid to sider af en sag, og nu må vi se, hvad det ender med.

Af Lars Krejberg

lakl@fyens.dk

Kilde : Fyens.dk