3F til Region Syddanmark: Første regning på 600.000 kroner er sendt

  • Region Syddanmark modtager inden for få dage den første regning på knap 600.000 kroner fra 3F for manglende løn til fire tidligere BIOS-reddere.

Den første regning fra fagorganisationen 3F er sendt af sted til Region Syddanmarks postkasse.

På vegne af tidligere BIOS-reddere kræver 3F nu, at regionen betaler den løn, de ansatte har til gode. Og første krav er nu sendt, skriver Fagbladet 3F.

Faglig medarbejder i 3F Vestfyn Finn Ole Christiansen har som den første sendt et krav på 595.861 kroner på vegne af fire BIOS-reddere.

– Kravene fra 3F Vestfyn er sendt med anbefalet post, og har regionen ikke svaret mig senest 10. oktober, oversender jeg kravene til 3F hovedforbundet i København, der så tager over og fører kravene videre. Men jeg forventer, at regionen lever op til deres løfte til redderne om at betale, hvad de har til gode hos BIOS, som Lønmodtagernes Garantifond (LG) ikke dækker, siger han til Fagbladet 3F.

350 reddere mangler løn

Region Syddanmark ender med at skulle betale lønningerne selv, da Lønmodtagernes Garantifond har afvist at betale for reddernes løn.

Ifølge en foreløbig opgørelse fra 3F ender regionen med at skulle betale 54 millioner kroner for 350 reddere. Kravene ligger typisk i intervallet 60.000-160.000 kroner.

Forhandlingssekretær i 3F Palle Thirstrup kritiserer Region Syddanmark for at være for længe om at tage stilling og melde ud til redderne.

– Jeg håber, at regionen viser sig som en ordentlig arbejdsgiver med røv i bukserne og overholder deres løfte om at betale alt, hvad LG ikke vil dække ind. Jeg håber, at regionen imødekommer alle krav umiddelbart, og at de så eventuelt efterfølgende selv forsøger at få pengene ind fra LG, siger han.

Region dækker

Region Syddanmark lover, at den dækker alle de berettigede og dokumenterbare krav, som tidligere BIOS-reddere har. For eksempel manglende løn.

Regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V) siger til Fagbladet 3F:

– I det omfang Lønmodtagernes Garantifond ikke dækker, går regionen ind og dækker alle berettigede og dokumenterbare krav, slår hun fast på regionsrådets vegne, men vil ikke nærmere ind på, hvad et eksempel på et uberettiget krav kunne være, siger hun.

Kilde ; Fyens.dk