Ambulancesagen: Falck sagde nej til konkursbo

  • Falck fik tilbud om at købe konkursboet efter Bios og dermed sætte sig på det syddanske ambulancemarked

Selv om Falck flere gange har forsøgt at genvinde fodfæstet på det syddanske ambulancemarked, takkede redningskoncernen alligevel nej, da den fik tilbuddet om at købe resterne af det konkursramte Bios.

Tilbuddet blev fremsat af kuratellet i konkursboet efter Bios få dage efter konkursen den 27. juli.

Men på det tidspunkt havde Region Syddanmark, som begærende Bios konkurs, fordi selskabet ikke kunne tilbagebetale en fejloverførsel på 31,6 millioner kroner, allerede offentligt erklæret, at regionen ville arbejde for en hjemtagelse af ambulancedriften i Syddanmark. Og den melding fik Falck til ret hurtigt at trække følehornene til sig.

– Vores juridiske afdeling fik en henvendelse fra kurator efter Bios’ konkurs på et tidspunkt, hvor regionen allerede offentligt havde udtrykt ønske om at hjemtage ambulancekørslen. Derfor blev det hurtigt konstateret, at der ikke var grundlag for en videre drøftelse af nogen form for overtagelse, siger Louis Honoré, kommunikationschef i Falck.

Henrik Selchau Poulsen, en af to kuratorer i konkursboet efter Bios og partner i advokatfirmaet Bruun & Hjejle, bekræfter kontakten til Falck.

– Uanset hvad regionen måtte have meldt ud, så kunne vi ikke vide med sikkerhed, hvordan processen ville forløbe. Og derfor var det vores job at sikre, at hvis processen åbnede mulighed for det, så var andre leverandører som Falck også blevet tilbudt at byde ind på opgaven, siger Søren Selchau Poulsen.

Ifølge Søren Selchau Poulsen er Falck den eneste ambulanceoperatør, som kuratellet har været i kontakt med.

Falck mistede ambulancekørslen i det meste af Syddanmark til Bios, som efter en udbudsrunde overtog driften den 1. september 2015 indtil konkursen i slutningen af juli. Herefter videreførte kuratellet driften, indtil en endelig aftale om virksomhedsoverdragelse mellem kuratel og regionen faldt på plads i midten af august. En aftale, der kostede regionen 28 millioner kroner.

Kilde ; Fyens.dk