Efter Bios: Regioner vil skærpe konkurrencen på ambulancemarkedet

Danske Regioner vil undersøge, hvordan regionerne kan tiltrække nye firmaer og skabe konkurrence på ambulancemarkedet, der domineres af Falck.

Efter det mislykkede udbud af ambulancedriften i Region Syddanmark til Bios vil Danske Regioner nu undersøge, hvordan der kan skabes konkurrence til det dominerende firma, Falck. Det skriver finans.dk.

Til mediet fortæller regionernes formand Bent Hansen (S), at regionerne har igangsat en undersøgelse af, hvordan konkurrencen på ambulancemarkedet skærpes.

– Som billedet ser ud i øjeblikket, er vi ikke tilfredse med konkurrencesituationen på ambulancedriften. Det er Bios-sagen et eksempel på, siger Bent Hansen til finans.dk og fortsætter:

– Vi er nødt til at se på, hvilke barrierer der er for, at nye selskaber finder det attraktivt at køre ambulance i Danmark.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) byder regionernes initiativ velkommen, men understreger over for finans.dk, at det er vanskeligt at vide, hvad der skete, efter Falck mistede kontrakten til Bios.

– En øget konkurrence på ambulanceområdet er i alles interesse, og derfor er det også udmærket, at regionerne, som har ansvaret for akutberedskabet og indgår aftaler med operatørerne, ser på, hvordan konkurrencen kan styrkes på det her område, siger hun til finans.dk.

Konkurrencesag undervejs

Bios vandt i 2014 størstedelen af driften i Region Syddanmark og overtog opgaven fra Falck i september 2015. I juli i år blev det hollandskbaserede firma imidlertid erklæret konkurs, efter Fyens.dk havde afsløret, at regionen i december betalte Bios 31,6 millioner for meget. Penge, som Bios ikke evnede at betale tilbage øjeblikkeligt, som Region Syddanmark krævede.

Ifølge Bios har Falcks modvilje mod at overlade driften til hollænderne været afgørende for Bios’ dårlige økonomi og mangel på reddere.

Konkurrencestyrelsen er i gang med at undersøge, om Falck har udnyttet sin dominerende markedsposition. Lækkede, foreløbige delkonklusioner hos styrelsen tyder på, at Bios, der har krævet 90 millioner kroner i erstatning, kan have en sag.

Region Syddanmark hjemtog efter Bios’ konkurs ambulancedriften med det nyoprettede, regionale Ambulance Syd.

Kilde ; Fyens.dk