Falck flyttede hundredevis: Regioner kan ikke forklare behovet for ekstra reddere

  • Da Bios skulle til at overtage driften i Region Syddanmark, fik Falck behov for at flytte hundredevis af reddere herfra til landets andre regioner. Men regionerne har langt fra haft tilsvarende øget ambulanceaktivitet.

Selvom tre af landets regioner kun har haft en lille stigning i ambulanceaktiviteter, fik Falck forud for Bios’ overtagelse af størstedelen af driften i Region Syddanmark et akut behov for at flytte hundredevis af reddere fra Syddanmark til de andre regioner. Det skriver finans.dk.

Trods Bios’ beskyldninger om sabotage fra Falck, fastholder den danske virksomhed, at der var et reelt behov for at flytte redderne.

Finans har spurgt regionerne, Midtjylland, Sjælland og Hovedstaden, om de kan forklare det ekstra, pludselige behov for reddere. De afviser alle, at de har kapret reddere for at sikre flere ambulancer til borgerne.

Samme aktivitet i senere år

Region Midtjylland oplyser til finans, at “aktiviteten har ligget på samme niveau i de senere år”, mens Region Hovedstadens økonomichef Jesper Thyge Johansen afviser, at nye krav eller tilkøb kan være forklaringen på behovet for reddere.

– Vi har pr. 1. januar 2015 tilkøbt tre ekstra beredskaber til vores øvrige 48 beredskaber, og antallet af faste beredskaber i Region Hovedstaden har ikke ændret sig siden, siger han til mediet.

Hos Region Sjælland har man i år haft en aktivitetsstigning på 5,5 procent. Alligevel mener Præhospital direktør Benny Jørgensen ikke, det kan forklare redderne.

– Efter problemerne i Region Syddanmark spurgte vi Falck, hvor stor reddermanglen virkelig var. Dengang var deres bud, at de på landsplan manglede 50 stillinger ud af omkring 2000 reddere. Set i forhold til, hvor mange mennesker vi mangler på sygehusene, er det da et mikroskopisk problem, siger han til finans.dk.

Ifølge mediet blev 163 reddere fra Syddanmark ved Bios’ overtagelse af driften ansat i Falck i Midtjylland, 155 hos Responce (ejet af Falck, red.) og 112 hos Falck på Sjælland. 133 blev ansat hos Bios. Derudover skiftede nogle reddere til andre stillinger hos Falck.

Konkurrencestyrelsen undersøger i øjeblikket, om Falck har misbrugt sin markedsposition i forbindelse med, at Bios vandt udbuddet i størstedelen af Syddanmark. Falck har derfor ikke ønsket at udtale sig til finans.dk.

Styrelsen oplyser til Fyens.dk, at det ikke er muligt at sige, hvordan det står til med undersøgelsen af Falck eller hvornår den er færdig.

Kilde : Fyens.dk