Ambulance-direktør: Forståeligt, hvis det kommer bag på redderne

Region Syddanmark vil finde skånsomme tilbagebetalingsmetoder for de reddere, der skal af med penge til regionen, lover konstitueret direktør for Ambulance Syd Mads Haugaard.

Det kom som en overraskelse for mange af de tidligere Bios-reddere i Ambulance Syd, at omkring 300 ud af 489 skal have penge op af lommen, selv om de har løn, ferie, afspadsering og pension til gode fra tiden hos den hollandske ambulancetjeneste.

Region Syddanmark hæfter for reddernes lønkrav, da Lønmodtagernes Garantifond har nægtet at gøre det. Mandag præsenterede regionen redderne for dens samlede opgørelse af lønkravene, og her havde man indregnet de acontobeløb på cirka en månedsløn, som en del reddere fik udbetalt lige efter Bios’ konkurs, fordi de ikke havde fået udbetalt løn af Bios.

Mads Haugaard forstår godt, hvis det kommer bag på redderne.

– Jeg tror, at folk lige skal have lov til at synke den her information, og så tror jeg de fleste venter med at danne sig en holdning til det, til de får en personlig opgørelse i deres e-boks i de kommende dage, siger han.

– Men taget i betragtning af, hvor komplicerede opgørelserne er, og hvor mange mellemregninger, der kommer til at være, gik det bedre, end jeg havde frygtet, og omtrent lige så godt, som jeg havde håbet, konstaterer ambulancedirektøren.

En del af reddernes krav er blandt andet ferie, afspadsering og pension, som ikke kommer til udbetaling, men videreføres i Ambulance Syd. Derfor kan reddere opleve, at de måske nok har store tilgodehavender, men alligevel skal have penge op ad lommen.

– Der en gruppe, der har en negativ saldo, som vi skal have fundet en ordning til. Mit indtryk er, at folk anerkender teknikken og præmisserne i det, og vi vil tilbyde de ramte nogle lempelige ordninger for tilbagebetaling, forklarer Mads Haugaard.

Reddere, der ikke er gået med over i Ambulance Syd, kommer til at forhandle om deres krav med Lønmodtagerens Garantifond, påpeger han i øvrigt.

Palle Thirstrup, forhandlingssekretær i 3F Transportgruppen, mener, at regionen har gjort sig umage med opgørelsen “og har forstået det meste rigtigt.” Han har kun er mindre ting, der fortsat giver anledning til tvister.

– Men jeg har svært ved at forestille mig, at nogen har fået et acontobeløb, der er større end deres tilgodehavender, men det må vi tage enkeltvis, når de personlige opgørelser kommer, siger han.

Kilde : Fyens.dk